Акценти
Начало / Общество / Секстинг – новата мода сред младите хора

Секстинг – новата мода сред младите хора

Плевенското сдружение „Учебна работилница Европа” започна работа по проект за превенция на младите хора от порнографско съдържание в интернет. Названието му е „Да поговорим за порното“ и се реализира  по програма ЕРАЗЪМ+, с координатор фондация „Медийна и онлайн зависимост” – Германия, и партньори от България и още 6 държави: Румъния, Словения, Словакия, Австрия, Германия и Белгия.

От плевенското сдружение са избрали тази тема заради стряскящите факти от европейско проучване „Порно в WEB 2.0“, според което 45.5% от младежите на възраст между 16 и 19 години поне веднъж месечно гледат порно, а 9.9% от тях – всеки ден. Към това се добавя и така наречения секстинг – заснемане на собствени сексуални действия и разпространението им, обясниха от сдружението.

Проектът предвижда обучение на родителите, радиокампания в Международния ден за безопасен интернет  – 9 февруари. Ще бъде разработена платформа за електронно учене с подробни материали за причините, възможностите за реакция и рисковите фактори, свързани с ранното разпознаване на порнографията в интернет и секстинга при децата и младите хора, в най-малко седем езикови версии, включително на български език.

Включено е и онлайн проучване по темата за порнографско съдържание в интернет и секстинг в ежедневието на семейството. Събирането и оценката на данните от допитването се осъществява анонимно. Въпросникът можете да намерите на този линк:

https://www02.surveygrid.com/online/TL6H/IPUS_BG

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...