Акценти
Начало / Последни новини / Сезонът на Партизан (Червен бряг) – труден старт, силен финал

Сезонът на Партизан (Червен бряг) – труден старт, силен финал

Партизан (Червен бряг) затвърди реномето си на сериозен отбор в Северозападна Трета аматьорска футболна лига и през завършилия сезон, финиширайки на осмо място. Нормално класиране с оглед събитията в клуба през отминалата вече кампания. През миналото лято, когато тя стартира, се търсеха решения на сериозни въпроси (намирането на треньор и селекцията). Ангажирането с тях на местната власт и финансовата стабилност стопираха тревогите с надежди за положително развитие. Начело на тима застана бившия капитан на плевенския Спартак – Любомир Иванов. Със спортно-техническите му качества е запозната почти цяла футболна България. Загадката беше как ще се справя като треньор или по-точно като играещ старши треньор. Трудностите на новия му пост го връхлетяха моментално, защото от стария състав на Партизан бяха останали едва 5 футболисти. Така времето за адаптация към новото му поприще изведнъж свърши, защото трябваше да гради изцяло нов отбор, а кадри в региона все по-трудно се намират. Първият му опит за селекция удари на камък, защото желанието да привлече някогашните си съотборници (в Спартак) от Левски (Левски) се оказа неизпълнимо. Те предпочетоха да продължат в плевенския тим. Постепенно Любо сглоби състав, макар и със състезатели с нетолкова доказани качества. В хода на лятната подготовка новата селекция записа някои добри резултати в контролите и вдъхна оптимизъм. Първият дял от дебютното за новия треньор първенство се оказа кошмарен защото Партизан завърши есенния полусезон 14-и, изоставяйки след себе си само тоталните аутсайдери Локомотив (Дряново) и Левски (Левски). Отборът му само два пъти се поздрави с успех, седем мача завърши наравно и загуби шест. Класирането ни тогава беше закономерно с оглед представянето ни през есента, признава играещия треньор. Ето и анализа му:

„Силното представяне в контролите може би ни заблуди, че сме готови за първенството. В хода на шампионата обаче се оказа, че не ни достига класа. Най-лошия период за нас бе до 6-ия кръг. В него губихме мачове заради груби индивидуални грешки в защита. След това подобрихме концентрацията, мотивацията и заиграхме по-добре в отбрана. Статистиката го доказва – в следващите 9 мача загубихме само от Спартак и в Дряново, където всичко беше против нас. Друг проблем бе, че трудно вкарвахме голове. Очаквах го след напускането на Кирил Вълов и Леон Илиев (завърна се накрая) в началото на сезона. Освен това пропуснахме да реализираме дузпи и стопроцентови положения. Кадрово също имахме проблеми. Заради контузии, наказания и несериозно отношение в някои моменти изнемогвахме – събирахме се едва 13-14 играчи за мач“, анализира Иванов.

Така приключи трудния период за тима от Червен бряг. Още в началото на Новата година започна да се оформя по-приятна визия на Партизан. Сглобяването й започна с качествената селекция. Любо освободи девет футболисти и привлече осем състезатели – Иван Иванов, Даниел Гергов, Иво Иванов, Светослав Валериев, Ангел Русев, Петьо Славчев, Альоша Илиев и Ивайло Дангуров. През пролетта отборът му паникьосваше и най-добрите в групата. „Направихме силни мачове. С изключение на срещата в Севлиево, в останалите двубоите в които не победихме имахме шансове да го сторим. Много добре се представиха вратарите ни Николай Христов и Веселин Ганчев. Разполагахме с много класа в халфовата линия и нападението. Доказателство за това е, че в домакинските мачове сме вкарали средно по 3 гола. Друг положителен фактор е, че не разчитаме на един или двама да завършват атаките, а се базираме на колектива, като всеки може да реализира и това е видно от статистиката на голмайсторите ни. Юношите ни Христо Димов, Ивайло Минков и Александър Пенев се възползваха максимално от дадените им възможности да играят повече в дебюта си в мъжкия футбол, показаха старание и развитие. Единствено кадровите ни проблеми през целия месец май попречиха да завършим сезона на пето или шесто място“, коментира Любомир Иванов. Той вече е анализирал и дебюта си като треньор.

„Ръководството на Партизан изрази задоволство от класирането ни. Благодарен съм че ми даде шанс за изява на треньорският пост. Мисля, че не го подведох, въпреки че преминах през доста трудности. Други трябва да ме оценяват, но смятам, че се справих и отчитам, че направих ползотворен дебютен сезон. Най-важното за мен като треньор е, че изградихме много сплотен колектив и атмосферата за работа е на нужното ниво. Иска ми се футболистите ни да подхождат по-професионално към тренировъчния процес, въпреки че практикуваме аматьорски футбол. Ако запазим настоящия отбор и привлечем още 4-5 нови играчи с които вече съм разговарял, Партизан ще преследва класиране сред първите четири през следващото първенство“, смята младия треньор. Според него крайното класиране за сезон 2018-2019 година е реално.

„Спартак е заслужено първи, Севлиево направиха силна пролет и му приляга третото място. Съжалявам, че отбор от Плевенска област – Левски (Левски) изпадна от групата. Слабият им есенен полусезон предопредели съдбата им. Янтра (Полски Тръмбеш) беше най-слабият тим и заслужено изпадна“, е мнението на Любомир Иванов.

Голмайстори – сезон 2018 – 2019

9 – Десислав Русев;

7 – Иво Иванов, Альоша Илиев;

3 – Петьо Славчев, Ангел Русев;

2 – Любомир Иванов, Калоян Тодоров, Николай Лазаров, Людмил Атанасов;

1 – Ивайло Минков, Иван Иванов, Тихомир Дамянов, Леон Илиев, Петър Гунчев, Галин Великов, Фердо Стойчев.

Автогол в полза на Партизан – Борислав Иванов – Янтра (Полски Тръмбеш)

Автогол в полза на Павликени – Галин Великов – Партизан (Червен бряг)

Северозападна Трета лига – класиране – сезон 2018 – 2019

  1. Спартак (Плевен)                      26   1   3   75:11    79
  2. Янтра (Габрово)                         22   4   4   90:30    70
  3. Севлиево (Севлиево)              18   5   7   50:27    59
  4. Вихър (Славяново)                   16   6   8   44:25    54
  5. Павликени (Павликени)           14   6   10   46:44    48
  6. Академик (Свищов)                  13   2   15   47:51    41
  7. Бдин (Видин)                               12   5   13   52:43    41
  8. Партизан (Червен бряг)      10   8   12   45:43    38
  9. Първа атомна (Козлодуй)        12   2   16    53:52    38
  10. Ботев (Луковит)                           10   8   12   40:42    38
  11. Ком (Берковица)                          11   5   14   36:42    38
  12. Локомотив (Мездра)                   11   4   15    49:67    37
  13. Трявна (Трявна)                             7   6   17    27:57    27
  14. Локомотив (Дряново)                   8   3   19   33:62    27
  15. Левски (Левски)                             8   2   20    34:77    26
  16. Янтра (Полски Тръмбеш)            7   3   20    29:77    24

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...