Акценти
Начало / Образование / „Седмица на патрона” организират в ОУ „Васил Левски” – Плевен

„Седмица на патрона” организират в ОУ „Васил Левски” – Плевен

С поредица от разнообразни събития през тази седмица в ОУ „Васил Левски” в Плевен ще отбележат 144 години от гибелта на Апостола. „Седмицата на патрона” ще започне със спортно състезание за първокласниците – „Лъвски скок”, което ще се проведе днес. В четвъртък учениците от прогимназиалните класове ще се включат в турнир по бадминтон.

Часът на класа тази седмица ще бъде посветен на живота и подвига на Васил Левски. Учениците ще могат да рисуват  портрета на Васил Левски, да четат  разкази за героя, да проведат познавателни игри, свързани с живота му. Предвидена е и викторина.

На 15 февруари учениците ще застанат в почетен караул пред училищния паметник, който ще продължи в дните до 19 февруари.

В програмата за отбелязване на годишнината е предвидена изложба от снимки, свързани с миналото и настоящето на ОУ „Васил Левски“ и от учебни пособия, ползвани от минали поколения възпитаници на училището.

В събота ще се проведе турнир по футбол за купата на ОУ „Васил Левски” – Плевен,  с участието на отбори от НУ „Отец Паисий” и НУ „Единство”, сформирани от ученици от III и IV клас

Седмицата на патрона ще завърши с тържествен ритуал пред паметника на Васил Левски в двора на училището  на 19 февруари.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...