Акценти
Начало / Общество / Седмица до голямата награда от 50 000 лева в Лотарията с касови бележки

Седмица до голямата награда от 50 000 лева в Лотарията с касови бележки

Остават броени дни, в които участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за наградата от 50 000 лв. Големият късметлия ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://.kasovbon.bg до 11,59 ч. на 8 декември 2019 г.

От началото на трети сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Като над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките. Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева. От плевенска област до момента са регистрирани 851 956 броя касови бонове на обща стойност 10 515 192.83 лв., от които 37 535 броя от ПОС терминал.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има над 7000 последователи.

В данъчната лотария участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...