Акценти
Начало / Образование / Седем учители от град Левски с отличия от международен конкурс

Седем учители от град Левски с отличия от международен конкурс

Седем учители от град Левски бяха отличени на  заключителния етап на Четвъртия международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво и качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“, ,съобщи  Д. Давидова – председател на СБУ Левски.

Организатори на конкурса са Синдикатът на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Конкурсът дава възможност да се обобщи добрият педагогически опит и да се предложат иновативни идеи за постигане на високи образователни и възпитателни цели.

В него участват около 200 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност от детската градина до дванадесети клас. Компетентно жури разгледа работите и съгласно обявените критерии отличи най-добрите. Катя Добрева Ганчева – старши учител в ДГ „Слънце“- град Левски получи   Първа награда в категория „Подготвителна група за училище“и Специалната награда на участниците в семинара, главен учител Виолета Видолова и старши учителите Атанаска Николаева, Димитринка Тодорова, Севдие Алиева и Снежина Любенова от ДГ „Слънце“- град Левски са носители на Специалната награда на Председателя на Синдиката на българските учители.  Мариета Аспарухова – преподавател в НЧ „Георги Парцалев – 1901“- град Левски, получи   Специалната награда на секцията на училищата с профилирано и разширено   изучаване на музика към Европейската музикална асоциация.

Наградите са връчени на тържествена церемония лично от Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката и д.ик.н. Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...