Начало / Образование / Седем отбора в надпревара за регионален победител в състезанието „Най-добър млад строител”

Седем отбора в надпревара за регионален победител в състезанието „Най-добър млад строител”

За поредна година  ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев” в Плевен е домакин на регионалния кръг на Националното състезание по професионално направление строителство „Най-добър млад строител”. Общо 31 участници от седем отбора на сродни училища от Плевен, Велико Търново, Видин, Габрово, Монтана, Тетевен, Свищов ще се състезават в четири дисциплини: мазилки и шпакловки, облицовки и настилки, зидарии и четвъртата дисциплина е строителство.

Победителите от четирите регионални кръга ще се срещнат през месец април в Пловдив, за да бъде излъчен победителят в националното състезание. Плевенската гимназия миналата година се класира на първо място в националния кръг на състезанието и това даде право на отбора да участва в международно състезание в Литва.

Гости на днешната техническа конференция, която се провежда преди началото на състезанието, бяха Цветанка Тончева, старши експерт по професионално образование в РУО – Плевен, инж. Милчо Илиев – председател на училищното настоятелство, представители на местната строителна камара и на фирми партньори на училището, и други.

Нелия Йочева, директор на ПГ по строителство, архитектура и геодезия поздрави всички участници в състезанието и отбеляза, че с всяка изминала година то добива все по-голяма популярност и е място, където най-добрите ученици да покажат своите талант, умения и креативност.

След което зам.-директорът инж. Светла Радомирска запозна участниците с регламента на състезанието, което ще се проведе днес и утре в Плевен.

Състезанието се провежда в два дни. Днес е теоретичната част – решаване на тест, а утре е практическата по съответните дисциплини.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...