Акценти
Начало / Последни новини / Седем медала за СКО Север на дългата дистанция от ДП по коло ориентиране

Седем медала за СКО Север на дългата дистанция от ДП по коло ориентиране

Златен, сребърен и пет бронзови медала завоюваха състезателите на плевенския СКО Север във втория ден на държавното първенство по коло ориентиране. Стартът в Старозагорски минерални бани бе на дълга дистанция. Както и в спринта, Грета Борисова пак спечели бронз в женския елит. В конкуренция с 15 съпернички тя преодоля 12.1 км с 330 метра изкачване и 9 контролни точки за 1:19:38 часа. С 14:18 минути по-бърза от нея бе Велина Вълова от Браун тим /Велико Търново/, която за втори пореден ден стана победителка. Второто място е за представителката на Узана /Габрово/ – Христина Козарева. Тук другата плевенчанка – Цветелина Митева е 5-а. Илдар Михнев бе най-бърз от СКО Север в мъжкия елит. В конкуренция с 35 състезатели той завърши с 11-о време по трасето от 18.6 км с 540 м. изкачване и 13 контроли. Съотборникът му Пламен Райков е 14-и.

Данчо Борисов е с най-доброто класиране за плевенския клуб – първо място при мъжете до 55 години /М-55/. Малко не достигна на Милен Гургуров /М-50/ да дублира успеха на съотборника си и в крайна сметка трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Бронзови отличия за Здравко Колев /М-14/, Здравко Христов /М-20/, Катерина Минкова /Ж-16/ и Янислава Симеонова /Ж-40/. Още петима плевенчани финишираха в призовата шестица – Лиляна Маринова /Ж-20/ и Никола Иванов /М-16/ са на четвърто място, Калоян Иванов /М-14/ – пето, Цветелина Цветанова /Ж-16/ и Цветелин Велков /М-16/ – шесто.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...