Акценти
Начало / Последни новини / Седем медала за Класик /Белене/ в Бургас

Седем медала за Класик /Белене/ в Бургас

Златен, сребърен и пет бронзови медала завоюваха състезателите на беленския клуб по борба. Спечелиха ги в седмото издание на международният турнир „Данко Дачев“ в Бургас.

На трите тепиха в зала „Младост“ излязоха около 250 борци във всички възрасти от седем държави – Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния, Босна и Херцеговина, Молдова и България. От възпитаниците на беленския треньор Момчил Ганчев най-добре се представи Владислав Иванов. Той взе първото място в категорията до 28 кг при децата, надвивайки двама съперници. Финалът за малко да е между съотборници от Класик, но Калоян Петров, който спечели веднъж, допусна една загуба и трябваше да се задоволи с третото място.

Малко не достигна за пълна победа на Станислав Пироев. При 38-килограмовите той спечели три срещи, но борба-Класик-Белене-Владислав-Иванов-100x300загуби на финала и остана втори. С бронзови медали при най-малките се окичиха Цветелин Парашкевов /кат.30 кг/, Петър Андреев /кат.59 кг/, както и двамата в кат. 85 кг при кадетите – Мирослав Пачунков и Теодор Домозинов. Последният завърши с две победи и загуба, докато останалите му съотборници спечелиха и отстъпиха по веднъж.

След победа и две загуби на пето място при децата се класираха Георги Звездев /кат.30 кг/, Ерик Парашкевов /35 кг/ и Александър Коев /42 кг/.

„Очаквах повече от нашите състезатели. Поне още един златен медал, както и завършилите на пето място да са трети. Като цяло качеството на турнира бе много високо. Всяка година нивото се качва, на сега бе най-силно с най-голяма конкуренция. Адмирации за домакините за отличната организация“, коментира Момчил Ганчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...