Начало / Последни новини / Седем лекоатлети от Плевенско са сред лидерите в националната ранглиста

Седем лекоатлети от Плевенско са сред лидерите в националната ранглиста

Плевенска област продължава да е сред основните центрове в леката атлетика. Поредното потвърждение са позициите на състезателите ни в националната ранглиста за мъже /данните са към 5-и септември 2019 година/. Те показват, че двама са лидери в своите дисциплини, трима са на второ място, още толкова са на трета позиция, а един е четвърти.

Безспорна е доминацията на състезателите ни в скока на височина. Очаквано там недостижим е Тихомир Иванов с резултат от 2.30 метра – световния шампион за студенти, носител на балканската титла и бронзов медалист от най-силния в света турнир по лека атлетика Диамантената лига. Втори в ранглистата е брат му Михаел с 2.15 м. Третото най-добро българско постижение в сектора е на Габриел Митов от Спринт /Червен бряг/ – 2.08 м.

Другият плевенски връх в ранглистата е на Цветомир Стоенчев. Атлетът на АК Георги Дъков е на върха в хвърлянето на чук /3 кг/ с постижение от 40.57 метра. Съотборникът му Георги Георгиев е втори в хвърлянето на копие /700 г/ с 52.77 м. Водач тук е         Калоян Жеков от Казанлък с 53.63 м.

3 сантиметра не достигат на Даниел Анков да оглави ранглистата на скок дължина. Лидер тук е Даниел Добрев от Локомотив /Пловдив/ със 7.48 м.

Максимилиян Щерев от АК Плевен 2014 е на трето място на десетобой при юношите младша и старша възраст. При по-големите четвърти е съотборникът му Цветелин Кирилов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...