Акценти
Начало / Култура / Седем лауреатски звания и номинация за гранпри за ученици от Музикалното от конкурс в Добрич

Седем лауреатски звания и номинация за гранпри за ученици от Музикалното от конкурс в Добрич

Една номинация за гранпри, седем лауреатски звания и две поощрителни награди – това е равносметката за участниците от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен от приключилия в Добрич   17-ти Международен младежки музикален фестивал-конкурс „Надежди, таланти, майстори” . Най-малката участничка от плевенската група – 8-годишната Виктория Маринова – цигулка, спечели поощрителна награда в първа възрастова група. И още една поощрителна награда е с плевенски адрес. Тя е за триото Елеонора Цветанова (флейта), Натали Нейкова (виолончело)  и Людмила Резайкина (пиано) , които се състезаваха в категорията камерни и инструментални ансамбли „Учител и ученици”.

Камелия Първанова – виола  и Наталия Нейкова – виолончело  са лауреати на втора награда при неприсъдена първа в техните групи.

С лауреатски звания се завърнаха и участниците в групата на ударните инструменти. С втора награда са отличени  Илина Рачева и  Ивона Минкова. А Янислав Цолов е  лауреат на първа награда.

С много добро представяне в тазгодишния конкурс са учениците на Мария Александрова от класа по флейта. Елеонора Цветанова и Алексъндър Николаев спечелиха първа награда и лауреатско звание в своите възрастови групи. Александър е номиниран за най-голямото отличие на конкурса гранпри. Той получава и наградата на фондация „Млади български таланти“ с президент Александрина Милчева.   

Всички носители на лауреатски звания участваха в заключителен галаконцерт, който е записан от Българското национално радио.
Лауреатите ще  участват безвъзмездно и в специален концерт в Националния дворец на културата в София, а също така и в Санкт-Петербург.

На снимката: Наталия Нейкова – вилончело и Людмила Резайкина – пиано

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...