Акценти
Начало / Култура / Седем дебютанти на 65-то издание на Парад на модата

Седем дебютанти на 65-то издание на Парад на модата

За 65-ти път в Плевен ще се съберат утвърдени български дизайнери и техни млади колеги на сцената на модния шоу спектакъл Парад на модата – Плевен 2017-2018 г. Свои модели, специално подготвени за спектакъла, ще представят 15 дизайнери от страната и чужбина. Сред тях са утвърдените доц. д-р Мариела Гемишева – неколкократен носител на приза  за мода „Златна игла”, която за първи път ще представи своя колекция на Парад на модата, Светла Димитрова от Дизайнерски център „Ариес уникат” – София, Димитър Кръстев – София, Илона Шаламанова от Кипър. Дебют на плевенския подум ще направят седем млади дизайнери, всичките завършили специалност „Мода”  в Нов български университет. „Безкрайно съм щастлив, че приеха поканата да участват млади хора, които вече са участници в световните модни форуми и се утвърждават там, сподели Георги Ангелов, по чиято идея, режисура и хореография за поредна година ще се състои модният парад в Плевен.

Спектакълът ще започне с колекцията на доц. д-р Мариела Гемишева. След нея ще са моделите на другите добре познати дизайнери – Светла Димитрова, Димитър Кръстев, Илона Шаламанова, Димана Арнаудова и други. Във финалната част ще дефилират колекциите на младите. За първи път в това издание спектакълът започва с известните имена и завършва с младите хора, за да има възможност публиката да се наслади на тяхното участие, разкри Георги Ангелов.

Част от шоуто отново ще са изпълненията на Клуб по спортни танци „Дъга” и Спортен клуб по художествена гимнастика „Елегант”, ще звучат поп изпълнения на Меги Лунголова и Марина Бадева.

Успях да съчетая звук,светлина, дреха и пластика в красив и жив спектакъл, заяви Ангелов.

Той изказа благодарност на кмета Георг Спартански, под чийто патронаж се провежда Парада на модата, както и на Сдружение „Плевенски обществен фонд – Читалища”, които са съорганизатори на форума за поредна година.

Модният концерт-спектакъл Парад на модата ще се проведе на 17 декември, от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев”. Моделите от показаните колекции ще се разпродават след спектакъла.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...