Акценти
Начало / Култура / Седем групи забиват тази вечер на фестивала в Левски

Седем групи забиват тази вечер на фестивала в Левски

Тази вечер започва YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2015. В рамките на три дни музикалната емоция ще завладее сцената пред Община Левски. Рокът отново ще доминира и ще събере почитатели на метал и мелъди саунда. Концепцията на тридневния фестивал е насочена към всички, които обичат световната рок и поп музика в различните й стилове и ще даде възможност и сцена за изява на млади изпълнители и изгряващи звезди.
Началото на концертите е от 18:00 ч. на сцената на град Левски, а входът е свободен. Тази вечер жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на музиката на седем групи. Ето и кои са изпълнителите:

„Smokin’ Barrels” e млада алтърнатив и пънк група. В сегашния състав групата свири от септември 2014 година. Бандата се състои от пет момчета. Зад гърба си имат вече над 10 концерта в различни клубове и барове. Всички в групата слушат много разновидни рок, метъл и пънк групи и това им помага в креативността при създаването на авторските песни.

„Citizen Erased” е млада пост-хардкор банда от София, която е създадена преди една година. 17 концерта, 1 демо, 2 сингъла и EP са нещата постигнати за този период от време от четирите момчета. През март те правят своето първо национално турне по случай излизането на мини албума си „Un Sentiment Eternel“.
„Stenli Stefanov’s Project” са от град Левски. Миналогодишната група EXTREME е вече с оригиналното име на създателя на бандата, а именно Stenli Stefanov’s Project. Бандата прави авторска музика, която пише Станислав Стефанов (Стенли). В песните им се пее за любовта… за мъката от нея…. за войните и жертвите от тях.
„Panic Station” от град Пловдив. Групата се състои от четири човека и съществува от края на 2013 г. Започва с паралелна работа върху кавъри и авторски материал. Свирят предимно алтернативен рок, а в активите си има вече 11 авторски парчета.
„SIMAI” от град София – групата е създадена на 12 февруари 2013г. и се състои от пет човека. Определят се като като Rapcore/Nu-metal банда. Наблягат на създаването на авторска музика. На концерти свирят и кавъри на Limp Bizkit, Soulfly, Korn, P.O.D., Hed PE. SIMAI представят една интересна комбинация от Rapcore, Funk, Nu Metal, Alternative.
„IN DYING MOMENTS” е 5-членна симфоничен деткор банда от Шумен, създадена през 2010 г. и свиреща по концерти от пролетта на 2011 г. Стилът на бандата е тежък и мелодичен деткор смесен с мрачни симфонии. Групата има издадени няколко албума.
„IZIDA” е представителят на село Козар Белене. Групата е създадена в началото на 1989 година. През 1994г. записват песните си в единствения си албум – „По своя път“. Любовта към рок музиката, обаче, е жива и в момента и понякога групата се събира да свири, най-вече за удоволствие.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...