Акценти
Начало / Общество / Седем години затвор за убиеца на самотна баба от Ленково

Седем години затвор за убиеца на самотна баба от Ленково

Наказание в размер на седем години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор постанови днес състав на Окръжен съд Плевен за мъж, обвинен в убийството на възрастна жена от село Ленково.  Тялото на 80-годишната жертва беше открито от сина й в легло в къщата на 14 юни миналата година с видими следи от насилие.

За мотив за убийството бяха изведени стари неуредени финансови отношения по повод земеделски имоти. След започнал спор, 58-годишният обвиняем нанесъл побой на жената с юмруци и с дървен стол, за което по-късно направи пълни самопризнания.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимия В. И., считано от 16 август 2012 год. до привеждане на присъдата в изпълнение, като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода. Със същата присъда, Плевенски окръжен съд осъжда подсъдимия да заплати на гражданския ищец и частен обвинител сумата 55 000 лева за претърпените в резултат  на извършеното престъпление неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 13 юни 2012 год. до окончателното й изплащане. Мъжът ще трябва да плати и на държавата 4% държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, направените от ищците разноски по делото, както и азходите по време на досъдебното производство.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Велико Търново.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...