Акценти
Начало / Последни новини / Север /Плевен/ с пет призови класирания за купа Русе

Север /Плевен/ с пет призови класирания за купа Русе

Първо, по две втори и трети места завоюваха ориентировачите от плевенския клуб Север в 42-ото международно състезание за купата на Русе. Надпреварата продължи три дни в дисциплините – спринтова дистанция, средна дистанция и средна дистанция – преследване. Крайното класирането бе извършено на базата на сбора от резултатите от трите старта. За плевенския тим най-добре се представи Даниел Симеонов, който взе победата в Open, преодолявайки 11 съперници. Плевенчанинът спечели спринта, а в следващите два старта завърши втори. Сборният му резултат е с 8,40 минути по-добър от този на втория Мариян Каридов от СКО Хемус /Троян/.

Второ място за Цветелина Цветанова при момичетата до 14 години. И в трите дни тя завърши непосредствено след крайната победителка Велина Коева от тима на домакините.

В същата възраст, но при момчетата плевенския тим е с две призови позиции. Цветелин Велков е втори, а съотборника му Никола Иванов – трети. Първото място спечели Николай Недков от Академик /Варна/.

Трета позиция и за Мартин Минков при мъжете до 35 години. Той бе без конкуренция на средна дистанция – преследване, където се поздрави с победата. Пак на средна дистанция завърши трети. В спринта обаче стана 12-и. Така в общото класиране бе изпреварен само със секунда от румънеца Габриел Барбу, който е втори. Победител е Христо Василев

от СКО Хемус /Троян/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...