Акценти
Начало / Култура / Северняшкият вече репетира на топло

Северняшкият вече репетира на топло

След сигнал в Инспекцията по труда, е извършена проверка на условията, в които репетира Северняшкият ансамбъл. При проверката са установени няколко нарушения и са издадени 22 предписания от трудовите инспектори. Като най-сериозен е бил проблемът с ниските температури, при които са работели певците и танцьорите. При проверката температурата в залата за репетиции е била 5 градуса поради липса на отопление.

След намесата на Общината, която е работодател на Северняшкия ансамбъл, проблемът вече е решен, научихме от директора на Инспекция по труда в Плевен – Владислав Николов.

Голяма част от направените от Инспекцията предписания са изпълнени от ръководството на ансамбъла. Те са се отнасяли до ненаправени профилактични прегледи и инструктажи. Съставени са и три акта.

Общо от началото на месец февруари от Инспекцията по труда са извършили 147 проверки, при които са констатирани 851 нарушения. Издадени са 54 акта, от които 43 за нарушения на Кодекса на труда. Най-често става въпрос за неизплатени възнаграждения, поясни Владислав Николов.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...