Акценти
Начало / Култура / Северняшкият ансамбъл с участие във Фестивала на сливата в Троян

Северняшкият ансамбъл с участие във Фестивала на сливата в Троян

Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” – Плевен ще е сред участниците в богатата културна програма, съпътстваща традиционния Фестивал на сливата в Троян.  Той ще се проведе от 19 до 22 септември в балканския град.

По време на фестивала жителите и гостите на общината ще могат да видят и да се включат в различни дейности – кулинарен конкурс за любители, запалване на казана за изваряване на ракия, конкурс за домашна сливова ракия. Във всеки един от фестивалните дни ще има арт-ателиета по керамика, рисуване и дърворезба, работа с природни материали, декорация на тъкани. Традиционно на „улицата на занаятите“ ще присъстват произведения на занаятчии от региона и страната, щандове с пресни сливови плодове, сушени сливи, мармалади, конфитюри, сладка.

Постоянна ще бъде външната експозиция на сливопроизводството и варенето на ракия в Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства, съобщава БТА.

Гостите и жителите на града ще имат възможност за участие и в различни игри.

За настроението на гостите на фестивала  ще се грижат още Берковската духова музика, Георги Милчев – Годжи, Цветелина Грахич, проф.Илия Илиев и бенд, Михаела Филева. Фолклорната програма на откритата сцена ще включва концерти на танцови формации на любителски състави, духова музика „Заедно“, ФА „Траяна“ – град Троян, инструментални групи и други изненади.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...