Акценти
Начало / Политика / СДС премина през трудности, но продължава да е емблема на промените

СДС премина през трудности, но продължава да е емблема на промените

Представители на Съюза на демократичните сили в Плевен днес отбелязаха 26-та годишнина от създаването на синята партия. На скромен коктейл по този повод се събраха областният председател на СДС – д-р Мариана Лазарова, председателят на общинската структура в Плевен – Пепо Петков, представители  на ръководството, симпатизанти и членове на партията.

„СДС остана, въпреки допуснатите вътрешни сътресения и външна намеса, и занапред ще бъде двигател на промените, които започнаха преди 26 години. СДС заслужава да бъде емблема на промените, той е марка на дясното политическо пространство”, каза в краткото си приветствие общинският лидер Пепо Петков. Той допълни още, че СДС и партньорите им от Реформаторския блок трябва да продължат с обединени усилия да превърнат страната в онази правова държава, в която всеки спазва установените норми и правила.

IMG_5724Мариана Лазарова

Пепо Петков и областният председател д-р Мариана Лазарова бяха единодушни, че СДС показа, че е една от най-добрите партии в коалицията, с която участва на последните местните избори в Плевен. „Надяваме се, че и занапред, с участието ни в правителството, ще сме една от партиите, която носи реформите и промяната, както досега”, подчерта д-р Лазарова.  Тя беше категорична, че последните избори са доказали необходимостта от обединение на дясното политическо пространство, за да продължат промените, започнати преди 26 години със създаването на СДС.

IMG_5730IOI - 26 години

Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански, който сподели, че винаги се е чувствал като част от тези промени, макар никога да не е бил партиен член.  „За мен е абсолютен феномен едномилионният митинг на Орлов мост, който вероятно няма да се случи друг път в България”, припомни си Спартански и изрази увереност, че СДС все още има какво да даде на политическия живот  и на демокрацията в България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...