Акценти
Начало / Политика / СДС – Плевен преизбра председателя си, стяга редици

СДС – Плевен преизбра председателя си, стяга редици

 

Пепо Петков беше преизбран за председател на общинската организация на СДС – Плевен на отчетно-изборна конференция, която се проведе късно вчера. В конференцията взеха участие 58 членове на партийната организация от общо над 70. Конференцията започна с прием на 11 нови членове, от които трима млади хора.

„Когато бях избран за председател на организацията преди две години, поех ангажимент да възстановя младежката структура в нея. Започнахме с около 20 човека, сега тя е от 30 младежи и е близо половината от цялата организация”, отчете в доклада си Пепо Петков. Той изтъкна и това, че СДС – Плевен се възстановява като партийна организация и стяга редиците си за предстоящите местни избори. Той посочи три възможни варианта за участие на СДС – Плевен в предстоящия местен вот: участие в Реформаторския блок; издигане на  общ кандидат от инициативен комитет от личности с подкрепата на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, като целта е да се стигне до балотаж  или СДС да участва в изборите с други десни формации.

IMG_9288сдс нови членове

След единодушното му преизбиране за председател на общинската организация на сините, Пепо Петков потвърди, че ще продължи да работи за запазване автентичността на СДС. „За това е необходимо партийно строителство и партийна дисциплина, за да върнем авторитета на марката СДС”, подчерта той. По отношение на коалиционното участие в управлението заедно с ГЕРБ Пепо Петков каза, че това е „успешна формула” и определи като силен министър Божидар Лукарски.

Конференцията избра и ръководство на организацията за следващия мандат. За заместник-председатели гласовете бяха дадени за д-р Цветан Димитров, зам.-председател и в този мандат,  и Ралица Иванова. В ръководството влизат още Анатоли Недялков и Цветан Мичев, който беше избран и за председател на младежката структура към организацията. За секретар единодушно беше преизбрана Таня Митранова. Новоизбраното ръководство ще представлява общинската организация в Областния съвет на СДС.

То беше поздравено от д-р Мариана Лазарова, областен председател на СДС и член на НИС.

IMG_9289сдс млад лидер

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...