Акценти
Начало / Култура / Сдружение „Сцена на духовността” откри творческия си сезон с премиера на две книги

Сдружение „Сцена на духовността” откри творческия си сезон с премиера на две книги

Кънчо Великов

С  премиера на две книги на поета Кънчо Великов – “Седмият сезон” и “И тече река…” Международно творческо сдружение “Сцена на духовността” откри новия творчески сезон. Културната изява се състоя в галерия „Дарение Светлин Русев” в Плевен.Книгите бяха представени от поетесата Валентина Атанасова – координатор в РЕКИЦ “Читалища”.

Книгата “Седмият сезон” е с избрани стихове на поета, а втората – “ И тече река…” – с литературно-критични студии. Тя съдържа 36 великолепни рецензии, плод на общуването на Великов с авторите, които е представил в нея, повечето от които известни имена на българската литература, като Янко Добрев, Матей Шопкин, Станка Пенчева, Благовеста Касабова, Трендафил Василев, Красимира Кацарска, Йото Николов и др.

Валентина Атанасова

В словото си Валентина Атанасова каза, че творбите на Кънчо Великов са „конгломерат от дълбоки и искрени чувства, неподражаем изказ и мъдра житейска философия, човечност и душевен финес”.

В последвалия рецитал авторът показа завидно рецитаторско умение.

Присъстващите на представянето научиха и за последната книга на Кънчо Великов – „Дъждовен рефрен”, която е и със стихове в стил  хайку , и  си пожелаха в бъдеще също да бъде представена на плевенска територия.

поети

На премиерата присъстваха членове на Международно творческо сдружение “Сцена на духовността”, екипът на РЕКИЦ “Читалища”- Плевен, които са съорганизатори на събитието,  почитатели на изящното слово, близки и приятели на поета.

Водеща на вечерта беше Даниела Заркова – секретар на НЧ “Пробуда-1990” –Плевен.

Снимки:РЕКИЦ „Читалища“

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...