Акценти
Начало / Икономика / Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен“ с проект за насърчаване на младежкото предприемачество

Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен“ с проект за насърчаване на младежкото предприемачество

Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен“ ще представи проект „Подадена ръка за успешно реализиране“, финансиран по Национална програма за младежта и Министерството на младежта и спорта, съобщиха от сдружението. Проектът е с продължителност 6 месеца и дейностите ще се осъществяват на територията на град Плевен и Плевенска област.

Целта на „Регионален Бизнес център Плевен“ е да даде своя принос в популяризирането на младежкото предприемачество сред младите хора, като помогне за повишаването на тяхната информираност за възможностите за развиване на собствен и успешен бизнес, а именно чрез мотивацията на успели млади предприемачи и запознаването с бизнес модел, който както в много развити страни, така и тук, може да докаже своята надеждност за реализация. По този начин ще насърчим икономическата активност на младежите след завършване на образованието си, смятат от сдружението.

Целевата група, към която е насочен проекта е младежи на възраст от 15 до 29 г. В проекта е предвидено да вземат участие 24 младежи с различни характеристики, включително младежи  в неравностойно положение, и от малките населени места в Плевенския регион.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...