Акценти
Начало / Култура / Сдружение „Зорница” връчи плакети за особени заслуги

Сдружение „Зорница” връчи плакети за особени заслуги

Отчетно събрание проведе сдружение „Зорница”- Плевен, което беше учредено през август миналата година. Макар и младо, сдружението вече има 60 членове и успешно развиващ се клуб за народни танци „Шопско настроение. Реализирани са и няколко инициативи – конкурс за фотография по повод Деня на християнското семейство и конкурс, свързан с доброволчеството, а през  декември клубът по народни танци участва във фолклорен фестивал  в село Голям извор. Това отчете председателят на управителния съвет Пламен Иванов.

На богат график от събития е заложило сдружението през 2017 г.

Сред тях е кампанията „Зорница в действие“, насочена в подкрепа на социално слаби хора чрез събиране средства и продукти с траен срок на годност (боб, леща, ориз, захар, сол, брашно, спагети, консерви, вафли, солети, оцет, олио, зехтин).

През годината сдружението ще реализира няколко участия в концерти и фолклорни фестивали и събори.

От „Зорница” са внесли два проекта в Община Плевен. Единият е  под името „Младежите танцуват“. Всяка неделя от 18:00 часа на площада ще звучи народна музика, а младите ще танцуват. Всеки желаещ може да се включи и да тропне едно българско хорце. Целта е да се запази фолклорът, а чрез реклама да привлечем повече хора към Плевен. Вторият е под мотото „Весело лято“. В различни дни в целият град ще се провеждат образователни и развлекателни игри за деца и юноши до 18 годишна възраст, обяви Плавен Иванов.

В края на отчетното събрание бяха наградени с плакет и сертификат за особени заслуги  Таня Иванчева – отдел „Младежки дейности“ от Община Плевен и  Даниела Богданова,  почетен член в Сдружение „Зорница“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...