Акценти
Начало / Общество / Сдружение „Артилерия” с  поредица от инициативи ще отбележи 100 години от боевете при Дойран

Сдружение „Артилерия” с  поредица от инициативи ще отбележи 100 години от боевете при Дойран

С поредица от прояви през цялата 2018 г. Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” ще отбележи 100 години от боевете на Девета пехотна плевенска дивизия при Дойран и 150-тата годишнина от рождението на ген. Владимир Вазов. С подкрепата на областния управител на Плевен – Мирослав Петров, в инициативите ще бъдат привлечени повече млади хора, обясни о.з.подп. Радослав Георгиев, председател на Сдружение „Артилерия”.

Плевенски гимназии вече са заявили, че ще се включат в предвидените инициативи, с които Сдружение „Артилерия” ще отбележи двете годишнини. За първи път в Плевен ще бъде организирана ученическа заря-проверка, посветена на годишнините, разкри Радослав Георгиев. Предвидено е също издаване на книга за наследници на участници в боевете при Дойран от Девета пехотна плевенска дивизия.

За осъществяване на множеството прояви сдружението е подкрепено още от кметовете на Долна Митрополия, Долни Дъбник, Троян и Свищов. Привлечени са за съдействие още Регионалният музей в Плевен, Авиационно сдружение „Криле”, клуб „Традиция”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...