Акценти
Начало / Общество / Сдружение „Артилерия“ с идея за изграждането на музей на Девета пехотна плевенска дивизия

Сдружение „Артилерия“ с идея за изграждането на музей на Девета пехотна плевенска дивизия

Своята десета годишнина отпразнува днес Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“. На тържественото събрание в конферентната зала на Военен клуб – Плевен присъстваха както артилеристи, така и представители на техни партньори от други родолюбиви сдружения.
Несъмнено един от акцентите на срещата бе информацията, че от сдружението имат идея за изграждането на музей на Девета пехотна плевенска дивизия и на нейния най-изявен командир и патрон на сдружението – ген. Владимир Вазов. Това бе съобщено от председателя на УС о.р.подп. Радослав Георгиев.
През изминалите 10 години сдружението е провело 158 мероприятия, като преобладаващата част от тях са в полза на обществеността. Изградени са и асоциирани клубове в Ботевград, Разград, Търговище, Шумен, Клисура и София. През тези години са сключени и споразумения за сътрудничество със 7 други сдружения.
Занапред от сдружението предвиждат да насочат усилията си към задълбочена дейност с другите военно-патриотични родолюбиви организации за поддържане на националната идентичност. Над 20 пък са значимите дейности, които са осъществени до тук от сдружението. Сред тях са връчването на приз „Доблест“ за ученици, наградата „Лидер на специалността полева артилерия“, множество конкурси, които са били посветени на родината и различни бележити българи и т.н. Не бива да се пропуска и дневното наблюдение, което през изминалата година артилеристите извършваха съвместно с полиция и жандармерия в няколко населени места на област Плевен.

Следваща Предишна
Радослав Георгиев
Сдружение Артилерия
Сдружение Артилерия
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...