Акценти
Начало / На фокус / Сдружение „Артилерия“ връчи годишните си награди

Сдружение „Артилерия“ връчи годишните си награди

Навръх Празника на артилерията и ракетните войски Сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов” – Плевен връчи годишните си награди на церемония във Военния клуб в града. По традиция призовете на изявени общественици, ученици и годишната награда „Лидер” връчи председателят на сдружението подполк. Радослав Георгиев.

Тазгодишният носител на приза „Лидер” на специалност „Полева артилерия” е 22-годишният старши курсант Райко Жеков Врачков от Факултет „Артилерия ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“. Освен грамота, той получи макет на черешовото топче и картина на Плевен през зимата.

приз Лидер артилерия

По традиция сдружение „Артилерия” отличава и ученици с приз „Доблест” за проявена смелост и отговорно поведение, който е с три степени. За първа година Приз „Доблест” – първа степен, за спасен човешки живот, отиде в Стара Загора при Мария Звездева Стоилова, която спаси живота на шофьор на автобус. Радослав Георгиев изрази своята надежда, че следващата година конкурсът ще прерасне от областно на национално ниво и това няма да е последната награда, която напуска пределите на област Плевен.

приз Лидер артилерия

Втора степен на приза „Доблест” беше връчена на Димитър Антонов Ненков от 11 а клас на ПГПСТТ за бърза и адекватна помощ на дете, паднало от второ етаж на сграда. С третата награда бяха удостоени двама ученици. Това са Константин Данаилов Мусев от 10 б клас на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен за полагане на постоянни грижи за болния си брат и Йордан Марков Кръстев ПГПСТТ за оказана помощ на паднал на земята и изоставен човек.

приз Лидер артилерия

Множество бяха индивидуалните и групови награди за директори на училища за съвместна дейност по родолюбивото възпитание на учениците. Награди получиха Невена Арабаджиева, директор на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, инж. Лилия Петкова, директор на ПГХВТ „Луи Пастьор“, Цветелин Горанов, директор на НУ „Христо Ботев“, Бойко Аспарухов, преподавател по история в ПГРТО – Плевен, Бойко Александров, преподавател по география и информатика в СОУ „Стоян Заимов“.

приз Лидер артилерия

Награди бяха връчени и във връзка с отбелязването на 120 години от рождението на ген. Иван Винаров. В конкурса за иновативно визуално отразяване на живота и дейността на ген. Иван Винаров първото място зае СОУ „Христо Смирненски“, на второ е ПГРТО – Плевен, а с третата награда бяха отличени учениците от ПГЕХТ – Плевен. Индивидуална награда получи Марина Димитрова от МГ „Гео Милев“ – Плевен за изготвения от нея съдържателен албум за живота и дейността на ген. Винаров.

приз Лидер артилерия

Отличие получиха и военнослужещи за високи резултати в бойната подготовка, както и секретарите на няколко читалища, организирали срещи по повод годишнината от рождението на ген. Винаров.
Със специална награда бе удостоена Валя Минкова – бивш началник на Военен клуб – Плевен. Тя й бе връчена за системна родолюбива дейност в сдружението.

Награди имаше и за журналистите Веселина Илиева и Елина Кюркчиева за системно и обективно отразяване дейността на сдружението.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от НУ „Христо Ботев” в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...