Акценти
Начало / Крими / СГП предаде на съд кандидат за общински съветник от Левски за закана за убийство на журналист

СГП предаде на съд кандидат за общински съветник от Левски за закана за убийство на журналист

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Христо Маринов, който заплаши журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова с убийство за престъпление по чл. 144, ал.3, пр.1 вр. ал.1, пр. 1 от НК. Това информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Обвинението е за това, че на 21.10.2015 г. около 14.00 часа Маринов е отправил по мобилния си телефон закана за убийство на журналистката. Заплахите, отправени от Маринов, който към този момент е и лице с имунитет, е по повод разследване на Димитрова за джебчийските кражби във Варна и региона и излъчен по Нова телевизия репортаж.

Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Три дни по-късно – на 24.10.2015 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе в ЦИК искане за снемане имунитета на Христо Маринов, който по време на извършване на престъплението бе кандидат за общински съветник в Община Левски. Централната избирателна комисия даде разрешение Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и Софийска градска прокуратура проведе разследването.

Очаква се Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...