Акценти
Начало / Общество / Свое лого ще има трансграничният регион Румъния-България

Свое лого ще има трансграничният регион Румъния-България

лого

Трансграничният регион Румъния – България ще има свое лого. Изображението е коментирано по време на среща на партньорите по проект „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион  Румъния- България”, която се е провела в края на 2013 г. в Белене, информират днес от Областната администрация в Плевен. Разгледани са повече от 30 предложения. След гласуване изборът е сведен до пет, получили най-много гласове.

Очаква се до дни да бъдат обработени резултатите от гласуването на всичките 12 партньори по проекта. Логото на трансграничния регион Румъния- България ще бъде промотирано съвместно на европейско ниво.

По време на работната среща в Белене водещият партньор – Румънското министерство на регионалното развитие, е представило Стратегията за териториално развитие на трансграничния регион Румъния- България, която трябва да бъде базата за планирането на новия програмен период 2014-2020, съобщават още от Областната администрация.. Коментирани са също и резултатите от изпълнението на работните пакети според задачите на партньорите. Представен е и уебсайтът на проекта, който може да бъде посетен на  http://spatial-cbc.eu/bg/. Специално внимание е отделено на комуникационната стратегия, както и на графика на предстоящите събития с оглед окончателното приключване на проекта, което заложено за 9 февруари 2014 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...