Акценти
Начало / Последни новини / Светослав Бърканичков: Ще запомним завинаги турнира в Ростов

Светослав Бърканичков: Ще запомним завинаги турнира в Ростов

Ще запомним завинаги турнира в Ростов. Тръгнахме като обречени, но постигнахме много. Това коментира днес Светослав Бърканичков, треньор на плевенския отбор, който спечели трето място в първото издание на Международния турнир по футбол „Дружба”, който се проведе в руския град Ростов на Дон.  В юношеския турнир участваха отбори от побратимени на Ростов на Дон градове – Анталия /Турция/, Дортмунд, /Германия/, Ереван /Армения/, Плевен /България/, Севиля /Испания/, Янтай /Китай/ и Полис /Кипър/.

Бърканичков, заедно с капитана на отбора Владимир Кирилов и Момчил Челестинов, директор на детско-юношеската школа на ОФК Спартак бяха специалните гости на оперативното заседание на шефове на отдели в Община Плевен. Те споделиха за големите емоции, съпътствали достигането им до третото място в турнира. „Само три минути не ни стигнаха да отидем на финала. Показахме истинско мъжество”, сподели Момчил Челестинов, описвайки мача срещу отбора на Ереван, който се е играл на стадион „Динамо”.

Капитанът на плевенския отбор се включи в описването на емоциите от турнира, сравнявайки ги със започването на Световното първенство. „Имахме силен колектив и постигнахме отличен успех”, допълни Владимир Кирилов.

Тримата благодариха на Община Плевен за оказаната подкрепа за участието на отбора в престижния турнир. Те подариха на кмета един от медалите на отбора и сувенири от Ростов на Дон.

От своя страна кметът Спартански поздрави момчетата и техните треньори за достойното представяне. Това е една поука да разчитаме на младите, подчерта Спартански.

Юношите старша възраст на плевенския ОФК Спартак започнаха ударно турнира със 7:0 срещу Дортмунд. После завършиха наравно – 1:1 с Ереван, а накрая разгромиха Полис с 6:0 и спечелиха първото място в групата. До 67-ата минута в полуфинала водеха с 1:0 срещу домакините, но в крайна сметка загубиха с 1:3. В мача за третото място надиграха с 9:8 след изпълнения на дузпи състава от Армения. Турнирът спечели испанския Севиля, победил на финала Ростов на Дон. Освен трето място в първото издание на международния футболен турнир „Дружба“ спартаковци постигнаха и друг връх -определянето на Александър Александров за най-добър нападател на състезанието,  в което реализира 6 гола.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...