Акценти
Начало / Общество / Светоотразители раздадоха от РИОСВ за Деня без автомобили

Светоотразители раздадоха от РИОСВ за Деня без автомобили

Във връзка с отбелязването на 22 септември – Деня без автомобили, от РИОСВ – Плевен раздадоха светлоотразители на третокласници от Езиковата гимназия в града. Светлоотразителите са с логото на Европейската седмица на мобилността,която тази година премина под наслов „Движение в правилната посока”.

Учениците с ентусиазъм приветстваха идеята за използване на светлоотразители и с интерес изслушаха подготвената информация за Европейската седмица на мобилността, разказаха експерти от екоинспекцията. Те са запознали децата с условията за изграждане на устойчива градска мобилност и мерките, които трябва да бъдат предприети за по-добър живот в града. След това децата рисуваха на тема “Аз карам колело”.

Светлоотразителите за пешеходци са особено подходящи за използване от ученици и основното им предназначение е да осигуряват по-добра видимост на децата на пътя. Човек, носещ светлоотразител може да бъде забелязан на тъмно от шофьор, каращ на дълги светлини от разстояние около 300 метра. Ако човек е без светлоотразител, в зависимост от това с какво е облечен, може да бъде забелязан едва от разстояние приблизително равно на 100 метра. Светлоотразителите са особено необходими на децата, които отиват сутрин рано на училище или се връщат по тъмно. Той се закачва и сваля лесно от връхните дрехи или от ученическата чанта и може да спаси живот.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...