Акценти
Начало / МОНДИАЛ 2018 / Световни музикални звезди откриват Мондиал 2018

Световни музикални звезди откриват Мондиал 2018

Най-добрият поп-певец на 90-те години на миналия век – Роби Уилямс и руската оперна певица /сопрано/ Аида Гарифулина, солистка на Виенската опера ще вземат участие в церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Русия. Шоуто ще се проведе утре от 17:30 часа на стадион „Лужники“ в Москва. Американският актьор и хип-хоп изпълнител Уил Смит, заедно с косовската певица Ера Истрефи, DJ Ники Джем и американският музикален продуцент Дипло ще изпеят официалния химн на Мондиал 2018 „Live It Up“ /„Веднъж се живее. Хайде да живеем на пълни обороти”/.

Церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Русия няма да бъде класика в контекста на предишните турнири в Южна Африка 2010, Бразилия 2014, или в Санкт Петербург, където се проведе Купата на конфедерациите 2017. Започващата в 17:30 часа програма ще продължи само 30 минути. Причината за изоставяне на традицията с няколкочасова церемония е да се създаде настроение на феновете от тържествен и забавен характер преди мача на откриването между домакините от Русия и Саудитска Арабия, който започва в 18:00 часа.

Известно е, че на церемонията по откриването ще присъства руският президент Владимир Путин, както и други държавни и правителствени ръководители.

Снимка: championat.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...