Акценти
Начало / Общество / СБЖ – Плевен връчи годишните си награди

СБЖ – Плевен връчи годишните си награди

Церемонията за връчването на годишната награда на Община Плевен и Съюза на българските журналисти в Плевен „Северно ехо” събра снощи в пресклуба на БТА в Плевен представители на медии и на местната власт. Гости на церемонията бяха Мартин Митев – председател на Общински съвет – Плевен, зам-кметът  на Община Плевен – Стефан Милев, и зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов.

Председателят на Дружеството на журналистите в Плевен – Иван Илиев, поздрави събралите се за церемонията. Той  изказа благодарност на институциите в града и на техните пиари за успешната и коректна съвместна работа. Изрази задоволство, че в журналистическата гилдия в Плевен  има съпричастност и пожела на всички спорна и успешна да е новата година.

Връчването на наградите започна с отличието за пиар на годината. Тази година негов носител стана Ирен Томова – връзки с медиите на Общински съвет – Плевен. Грамотата за значим принос в работата с медиите  връчи зам.-кметът  на Община Плевен Стефан Милев. Ирен Томова благодари за оценката и доверието, като подчерта, че те са също за председателя на Общинския съвет и за колегите й от отдел „Местно самоуправление”.

От 2006 г. досега носители на това отличие са били: съдия Силвия Кръстева – Окръжен съд Плевен, Даниела Гонкова, Светлана Костадинова  – пиар на Община Плевен, е била два пъти носител на отличието,  Марияна Цветкова – ОДМВР Плевен, Стефка Григорова – РИМ Плевен, Велина Дукова – Медицински университет Плевен, Любка Христова – Община Левски, Рената Карааргирова – болница „Св. Марина” Плевен. Тази година номинирани за отличието бяха Ирен Томова, Люба Нинова и Велина Дукова.

С наградата „Северно ехо“ бе отличена Диана Пешакова  от Медиен център – Плевен. Наградата връчи председателят на Общинския съвет – Мартин Митев.  Той благодари на журналистите  за коректната им работа. „Без вас ние, институциите, можем да се окажем слепи и глухи – вие сте нашите очи и нашите уши, вие сте нашият коректив. Затова искрено съм ви благодарен. Много често в действията и в решенията си съм бил провокиран или подсещан точно от вас. За което отново искам да ви благодаря и в навечерието на най-светлите празници да ви пожелая да сте здрави, да са здрави семействата ви и да постигате още по-големи успехи”, каза Мартин Митев и пожела на всички да бъдат по-добри, за да стане светът по-хубав.

Носителката на приза „Северно ехо” прие отличието с нескрито вълнение и с приятно чувство за хумор, сподели, че според всеобщото мнение радиоводещи ставали позастарели вече телевизионни водещи.  „От две години работя в Радио Плевен и не съжалявам за това свое решение”, каза Диана Пешакова и пожела на колегите успешна нова година, в която всички да са емоционално удовлетворени от професията си, а също и материално.

От 2006 г. носители на голямото отличие са били: Цецка Николова,  Антоанета Костова, Димитър Стойков, Малин Решовски, новинарски екип на „Плевен спринт”,  Величка Божикова, Иван Илиев, Лало Златков и Иван Кръстев.

Тази година за цялостен принос в журналистиката и за 70-годишен юбилей с наградата на Съюза на българските журналисти  „Златно перо” беше отличен Лало Златков. Наградата връчи зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов. Силно развълнуван Лало Златков благодари за високото отличие.

Зам.-областният управител също поздрави журналистическата гилдия, като отбеляза, че журналистите са „жизнено важни”. Без вас ние няма да сме това, което сме и никой няма да знае какво и как вършим, ако не сте вие, подчерта д-р Трифонов.

С поздравителни адреси СБЖ – Плевен почете и трима свои юбиляри – Вили Божикова, Диана Пешакова и Димитър Стойков. За журналиста по-важно от любопитството няма, каза юбилярът Димитър Стойков, а Вили Божикова, която повече от четири десетилетия е в занаята, пожела на колегите си добри хонорари – на всеки ред по лев.

За доброто настроение в празничната вечер се погрижи Огнян Янчев от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, с изпълненията си на клавир.

Празникът на журналистите продължи с коктейл.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...