Начало / Образование / Санират детската градина в Кнежа по проект за енергийна ефективност

Санират детската градина в Кнежа по проект за енергийна ефективност

Днес  официално започна ремонтът на детска градина „Звездица” в Кнежа, който ще бъде извършен по проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, финансиран от Държавен фонд „Земеделие”.

Предвидено е цялостно саниране на сградата, подмяна на останалата стара дървена дограма с нова от PVC профили със стъклопакет и коефициент на топлопреминаване, отговарящ на действащите нормативни документи. По всички фасади ще се положи топлоизолация с дебелина 10 см. Предвижда се цялостна подмяна на покривното покритие, топлоизолация на покривната таванска плоча, както и изолация на пода на помещенията на първия етаж. Ще се приложат мерки за повишаване ефективността на отоплителната инсталация и котелната уредба, както и за намаляване консумацията на електроенергия, чрез подмяна на отоплителни тела, монтаж на соларна инсталация от слънчеви колектори и подмяната на част от осветлението с енергоспестяващо.

Част от средствата по проекта ще се използват за подобряване на материалната база на детската градина. Предвидено е доставка на оборудване и цялостно обзавеждане – нови мебели, нова техника и уреди, и нови детски пособия за игра.

С реализацията на този мащабен и изключително значим проект ще осигурим на децата, посещаващи детската градина и на всички бъдещи нейни възпитаници, по-добри условия за обучение и развитие, подчерта кметът на Кнежа Илийчо Лачовски при даване на старта на проектните дейности.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...