Акценти
Начало / Култура / Само седмица остава за включване в Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“

Само седмица остава за включване в Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“

След седмица изтича срокът за включване в Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“, който ще се проведе за шести път в Плевен тази година, напомнят от пресцентъра на Община Плевен. Конкурсът е посветен на големия плевенски писател и журналист Петър Ковачев и се организира от Община Плевен под патронажа на кмета на града ежегодно през месец декември в памет на бележития плевенчанин.
Конкурсът е за раздел „Литература”, а участието в него е анонимно, като могат да се включат лица над 18-годишна възраст. Категориите за участие в раздел „Литература” са: поезия- стихотворение; проза – кратък разказ, есе; драма. В конкурса могат да участват произведения, които не са публикувани, като творците могат да се включат и в трите категории само с едно произведение.
Срокът за изпращане на творбите е 30 септември. Те се изпращат напечатани в четири екземпляра. Името, адресът, телефонният номер и имейлът на участника се запечатват в малък ненадписан плик. Творбите и пликът с личните данни на автора се изпращат в голям плик на адрес: 5800 гр. Плевен, пл. „Възраждане” №4, ЦАОГ, Община Плевен, НЛК „Петър Ковачев”.
Авторът, определен за носител на Националната награда „Петър Ковачев”, получава парична премия в размер на 400 лева и диплом от Община Плевен. Победителите в конкурса ще получат уведомителни писма до 30 ноември. Церемонията по награждаването ще се състои през месец декември.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...