Акценти
Начало / Общество / Само няколко общински служители на обсъждането на бюджета в Червен бряг

Само няколко общински служители на обсъждането на бюджета в Червен бряг

община-червен-брягГражданите не се отзоваха на поканата на Общината за участие в публичното обсъждане на Бюджет 2014. Нямаше ги и общинските съветници, представителите на бизнеса и неправителствените организации, затова „обсъждането” протече без дебати и предложения, информират от общинската администрация в Червен бряг.

Срещата се е провела на 29 ноември в Ритуалната зала на града и на нея присъства само част от екипа на общинската администрация.

Финансовият екип на Общината и зам.-кметът Мирослав Манов са представили основните акценти в проектобюджета за следващата година. Предвижда се той да бъде над 12 млн. лв. В него няма преходни остатъци.
За образование в новия бюджет са предвидени над 6 милиона лева, за здравеопазване – 483 000 лева. За издръжка на Дневния център за деца с увреждания и на Центъра за обществена подкрепа са заложени близо 200 хиляди лева, а субсидията за 15-те читалища е в размер на 192 хиляди лева. За издръжка на спортните съоръжения, субсидия за спортните клубове и за културния календар на Общината са заложени над 220 000 лева.
С 98 370 лв. /от собствените приходи/ Общината е предвидила да дофинансира държавните дейности.
Над 2 млн. лева са заложени за жилищно строителство, благоустрояване и опазване на околната среда – над 2 милиона лева. И не на последно място – за поддръжка на знаковото стопанство, на общинския пазар, за зимното поддържане на общинските пътища и за залавяне на бездомните кучета, както и за поддръжка на гробищните паркове има осигурени 420 хил. лв.
За гарантиране на приоритетите в инвестиционната програма на Общината за следващата година са заложени 544 850 лв. Те са за основния ремонт на Спортната зала в град Койнаре, за погасителната вноска за ремонта на сградата на Общината и ремонт на общински пътища. И не на последно място, средства в размер на близо 118 000 лв. – за съфинансиране на ремонта на сградите на ДКЦ-І и Социалната служба, по проект към Националния доверителен екофонд.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...