Акценти
Начало / Икономика / Само за три дни подадоха 43 корпоративни декларации към офиса на НАП – Плевен

Само за три дни подадоха 43 корпоративни декларации към офиса на НАП – Плевен

В офиса на НАП – Плевен за три дни са приети 43 броя декларации по чл.92 от Закона за корпоративното облагане подписани с електронен подпис, информират от там. Годишните декларации за облагане с корпоративен данък вече могат да се подават и по електронен път, съобщават още от НАП. Услугата функционира от началото на седмицата, а до момента чрез интернет са подадени 1 278 корпоративни декларации.
Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2016 г.
Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.
Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.
Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Допълнителна информация и телефонни консултации, клиентите на НАП в Плевен могат да получат на номер 064/898336 в офиса и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700 .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...