Акценти
Начало / Култура / Само един кандидат в поредния конкурс за директор на РИМ – Плевен

Само един кандидат в поредния конкурс за директор на РИМ – Плевен

РИМСамо  археологът Владимир Найденов е подал документи за участие в обявения за пореден път конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен, научихме от зам.-кмета на Община Плевен  Стефан Петков. Срокът за подаване на документи изтече на 3 окотмври. Засега още не е ясна датата, на която ще се проведе самият конкурс, уточни Петков.

Найденов вече печели един от конкурсите за директор на музея, но само за кратко изпълняваше длъжността, тъй като предишната директорка – Стефка Григорова, беше възстановена след дълга съдебна сага. Но след това отново беше освободена и това наложи обявяването на нов конкурс за директор.

Сега Владимир Найденов отново ще трябва да защити концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей в Плевен за период от 5 години, като представи подробно разработена програмата за първата от тях. Вторият етап на конкурса ще е събеседване.

Конкурсната процедура ще се проведе от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Плевен.

Ще припомним, че археологът Владимир Найденов на конкурса през март 2014 г. събра най-голям процент от точки и успя да се наложи над другите двама кандидати – тракологът Тошо Спиридонов и историкът Володя Попов, с които беше в конкуренция и на първия конкурс за директорския стол през декември миналата година.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...