Акценти
Начало / Култура / Самостоятелна изложба на Валентин Асенов – Хъкъла ще бъде открита днес в Плевен

Самостоятелна изложба на Валентин Асенов – Хъкъла ще бъде открита днес в Плевен

Днес от 18 часа в Арт център Плевен ще бъде открита самостоятелна изложба на Валентин Асенов – Хъкъла.

Валентин Асенов – Хъкъла е роден на 22 декември 1961 год. в с.Обител, област Търговище. През 1981 год. завършва Художествена гимназия в гр. Казанлък. През 1987 год. завършва ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” , специалност живопис. От 1988 год. участва в много Общи национални и регионални изложби в страната.

От 1998 до 2003 година участва в изложби в галерия “Пранерщрасе” Мюнхен и Арт панаир – Франкфурт. През 2005 год. печели Награда за живопис на издателство” Анубис” на Традиционната изложба на художниците – педагози гр. Велико Търново.

 През 2006 година е участник в Международен пленер в Баня Лука – Босна и Херцеговина. Участва и в много пленери в страната – Боженци, Плевен, Созопол, Камен бряг, Хасково, Карнобат, Априлци.

 Негови творби са притежание на Министерство на културата – България, ХГ гр. Плевен, на частни лица и колекции в България, Германия, Турция, САЩ, Испания, Англия. Член е на Съюза на българските художници – секция живопис. От 2008 г. е член на УС на Представителство СБХ-Плевен. Живее и твори в гр. Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...