Акценти
Начало / Общество / Рязката промяна на времето започва от днес

Рязката промяна на времето започва от днес

Днес синоптиците прогнозират, че около и след обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и по-късно през деня на много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има и градушки, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува хладен въздух. В Източна България през целия ден ще се задържи слънчево, около и след обяд – горещо.

Максималните температури ще са от 28 до 29 градуса в западните райони, до 31 до 36 градуса, в останалата част от страната. За Плевен максималните температури днес ще са от 18 до 33 градуса. Привечер и през нощта срещу вторник валежи и гръмотевици ще има и в Централна и Североизточна България. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца. Слабо ще се понижи, а в следобедните часове от запад ще се повишава.

Над планините денят ще започне със слънчево време. Около и след обяд над масивите в западната половина на страната ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 30° – 33°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...