Акценти
Начало / Образование / Ръководството на ОУ „Валери Петров”: Ще допуснете ли една инвестиция от 5 млн. лева да бъде пропиляна

Ръководството на ОУ „Валери Петров”: Ще допуснете ли една инвестиция от 5 млн. лева да бъде пропиляна

Ръководството, общественият съвет, педагогическиият екип и родителската общност към ОУ „Валери Петров” са подписали отворено писмо до общинските съветници в Плевен и до председателя на местния парламент, в което споделят тревогата си във връзка със ситуирането на нова сграда за ОУ „Валери Петров“.

В него те посочват, че: „Средствата по МП “Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“ в размер на 5 милиона лева са факт. Оказва се обаче, че първоначално определеният от Общината терен не може да бъде използван – неуредени частни претенции. Общината преминава към план „Б“ – друг терен, който се намира в ж.к.Сгоргозия, в покрайнините на града. За кого ще се строи там?! Учениците на ОУ „Валери Петров“ на възраст между 7 и 13 години трябва да пропътуват целия град. за да отидат на училище. И не става дума за 50 – 100 деца, а за 540.”

От ръководството на училището уточняват, че след  проведени разговори с общинската администрация се оказва, че няма други подходящи терени, а самото училище няма ресурс да търси други терени. „Макар че дадохме няколко предложения – пълно фиаско, едни терени са подарени, други продадени, трети със смесена собственост”, се отбелязва в писмото.

То завършва с  въпрос към общинските съветници ще допуснат ли една инвестиция от 5 млн. лв. да бъде пропиляна.  „Нима на Плевен не му отива да построи една нова съвременна сграда за училище – център на модерна среда за образование на плевенските деца, достъпна и видима за плевенчани? Всички ние сме преходни, но училището ще остане. Нека не ни съдят бъдещите поколения”, завършва отвореното писмо от ОУ „Валери Петров” с призив за мъдро решение за намиране на подходящ терен за изграждане на новата сграда за училището.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...