Акценти
Начало / Култура / Руски и български творци създаваха изкуство в читалището в Тръстеник

Руски и български творци създаваха изкуство в читалището в Тръстеник

  O

Община Долна Митрополия и Народно читалище „Неофит Рилски 1872“ – Тръстеник бяха домакини на част от Дните на руската литература и култура в България. Събитията се организират по инициатива на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ с председател Стефан Моллов, информират от читалището.

На 5 март група творци от град Воскресенск, Московска област, гостуваха на кмета на община Долна Митрополия  Поля Цоновска. Събитието се превърна в топла и приветлива среща между хора, които имат общи интереси, ценят достойнствата на световната литература и споделят общочовешки принципи, които ги ръководят в ежедневната им работа.  Леонид Дудин, ръководителя на руската културна делегация, поздрави кмета на Общината и му пожела да е мъдър и справедлив управник. Цоновска получи подаръци от всички представители на културната делегация – сборници с техни творби и пожелания за здраве и доброта. От своя страна тя подари на всички гости значки, символи на Община Долна Митрополия и материали от културни събития, които доказват отношението й към развитието на образователните и културни институции в общината.

O

Посещението на делегацията продължи с програма, организирана от Народно читалище „Неофит Рилски 1872“ – Тръстеник. Получи се чудесен културен обмен – гостите рецитираха свои стихове, пяха песни, на чиито текстове са автори. Ръководството на читалището връчи грамоти за активно участие в Дните на руската литература и култура в област Плевен. Като отговор на емоционалното им представяне беше поздравът към тях от местните танцови  състави и детската група за народно пеене.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...