Акценти
Начало / Култура / Руска културна делегация от Воскресенск ще гостува в Долна Митрополия и Плевен

Руска културна делегация от Воскресенск ще гостува в Долна Митрополия и Плевен

По покана на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ от 16  до 23 август в Плевен и Долна Митрополия ще гостува руска културна делегация от град Воскресенск, Московска област. Тя ще вземе участие в  Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството“, които ще преминат под патронажа на  кмет на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска и се организират от  Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – гр. Плевен и Областна федерация „Приятели на Русия и ОНД“

В понеделник, 17 август, делегацията от Воскресенск ще се срещне с кмета на Долна митрополия, след което ще поднесе цветя пред паметника на Н.И.Пирогов. Тържественото  откриване на Дните на руската литература и култура ще са от 17.30 ч в Тръстеник. . На следващия ден гостите от Русия ще са на среща в Областната администрация от 10 часа. В програмата им е предвидено още литературни четения в  читалищата в Байкал, Победа и Коиловци,  посещение на Панорама „Плевенска епопея – 1877“, Историческия музей в . Плевен. Руските гости ще имат възможност да се запознаят с селски дом в Коиловци.

Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството“ ще бъдат закрити на 21 август с литературно-музикален концерт в Народно читалище „Неофит Бозвели-1872“ – гр. Тръстеник.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...