Акценти
Начало / Култура / Русенският театър гостува в Плевен със спектакъл на Теди Москов

Русенският театър гостува в Плевен със спектакъл на Теди Москов

Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе,  представя тази вечер на плевенска сцена спектакъла на Теди Москов „Редки тъпанари”. В ролите публиката ще види актьорите Мая Новоселска, Явор Бахаров, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

„Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“, разказва режисьорът Теди Москов.

Сценарият е създаден по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”,  номиниран за Оскар през 1958г. В него участват  Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. Артистите в спектакъла не са по- лоши от тях, категоричен е известният български режисьор.

Началото на спектакъла е от 19 часа, тази вечер в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...