Акценти
Начало / Крими / Русенец с психични отклонения разигра истински екшън по плевенски улици

Русенец с психични отклонения разигра истински екшън по плевенски улици

полицияНа 15 февруари 2015 година около 7.35 часа във Второ РУП – Плевен е постъпил сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Голф“, паркиран на улица в Плевен. Незабавно са организирани заградителни мероприяти и  патрулният автомобил започват преследване на Голф-а по улица „Ал. Стамболийски“ до улица „Драва“, където водачът е спрял. Служителите на реда излизат от служебния автомобил, за да проверят шофьора, но той тръгнал рязко  назад и ударил спрялата отзад патрулка. Веднага  нарушителят продължил движение по улица «Емил Димитров“ и отново е последван до кръстовището с улица „Тунджа“. При преследването полицейската „Опел Астра“, собственост на ОД МВР – Плевен, пука картер на неравност на пътя, а от удара е с одрана предна броня.

Около 8 часа полицаи откриват противозаконно отнетия автомобил, спрян на стълбите под паметника „Майка България“. Вътре, на мястото на водача е 64-годишен от Русе. По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура-Плевен.  Извършителят е задържан със заповед за срок от 24 часа, а в последствие е настанен в психоклиника. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...