Акценти
Начало / Крими / Румънец ще отговаря пред съда в Плевен за двама загинали при катастрофа

Румънец ще отговаря пред съда в Плевен за двама загинали при катастрофа

Румънски гражданин, причинил катастрофа с двама загинали и двама ранени ще се изправи пред съда, след като Окръжна прокуратура-Плевен внесе обвинителен акт срещу него.

Г. Й. е обвинен, че на път Бяла-Ботевград, в с.Радомирци, област Плевен, кръстовището на ул.“Васил Левски“ и ул.“Георги Димитров“, е причинил катастрофа с управлявания от него товарен автомобил „Ивеко“ с румънска регистрация, и по непредпазливост причинил смъртта на две лица и тежка телесна повреда и средна телесна повреда на други две.

 Инцидентът е станал на 20.09.2016 година. Обвиняемият навлязъл в село Радомирци с висока скорост на управлявания отнего товарен автомобил. Движел се с 80,30 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч. По същото време по ул. „Георги Димитров“ в с.Радомирци, в посока гр.Червен бряг се движел лек автомобил ВАЗ, управляван от А. А., който приближил кръстовището. Въпреки наличието на знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“ А. А. навлязъл в кръстовището, без да пропусне движещия се по пътя с предимство товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Обвиняемият възприел пресичащия лек автомобил, но не предприел действия да намали скоростта или да спре в момента на възникване на опасността, а продължил да се движи със скорост 80,30 км/ч. В резултат на пресичане на траекториите на движение на двете МПС последвал удар. При катастрофата са загинали шофьора на лекия автомобил и един от неговите спътници, а другите двама получили различни по степен телесни повреди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...