Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Убедени сме в бъдещето на плевенския културен живот

Румен Петков: Убедени сме в бъдещето на плевенския културен живот

Организиране на различни мероприятия в сферата на културния живот са поискали на среща с кмета на Плевен Георг Спартански от ПП АБВ – Плевен. Това съобщи днес пред медиите в пресклуба на БТА зам.-председателят на партията Румен Петков.

„Предложихме и получихме подкрепа от г-н Спартански на 19 май да честваме Гена Димитрова в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Надяваме се в рамките на 50-я юбилеен фестивал „Катя Попова“ да имаме възможността да отбележим не само нейния творчески път и заслуги, а и на Гена Димитрова, и на други големи имена като Асен Селимски, Михаил Попов, Христо Бръмбаров“, обясни Румен Петков.

Той посочи още, че е разговаряно с кмета да се обединят усилията и със съдействието на Общински съвет – Плевен да бъде издадена книга, която да отразява творческия път и успехите на тези пет големи имена в българското певческо майсторство и изкуство – Катя Попова, Гена Димитрова, Асен Селимски, Михаил Попов и Христо Бръмбаров.

„Те прославиха България и нашия регион по цял свят. Затова се надявам, че ще имаме възможността да направим това добро дело за плевенската култура, защото има неща, които не бива да остават някъде в историята. Не само, защото тези творци го заслужават, но трябва да покажем на възпитаниците на нашата Музикална гимназия, на самодейците в Плевен, въобще на хората, които имат отношение към изкуството, че ценим това, което сме имали и сме убедени в бъдещето на плевенския културен живот“, заяви категорично Румен Петков.

Той допълни, че без да е съвсем в нещата, смята, че разпределението на средствата в различните сектори – образование, култура спорт – трябва да става на принципна основа, която да не отчита формалните критерии само. „Трябва да има обективна оценка, за да не създадем условия за спекулации и излишно, от нищо непродиктувано, напрежение“, коментира още Петков

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...