Начало / Политика / Румен Петков пита: 2 млрд. лева ли е цената за поканата на Борисов в САЩ

Румен Петков пита: 2 млрд. лева ли е цената за поканата на Борисов в САЩ

Упълномощен представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд (за изтребители), за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон? Такова писмено питане ще отправи председателят на ПП АБВ Румен Петков към Министерски съвет. Пред медиите в Плевен Петков коментира, че това е цената, която държавата ни плаща за българска премиерска визита в Щатите на най-високо равнище.

,,В последните седмици Елена Поптодорова и Соломон Паси, казаха, че цената на снимката в Белия дом са двата милиарда, които сме платили. Всяко посещение от нашата част на Европа там има цена. Ще попитам писмено министър-председателя дали представител на правителството е водил такива разговори да се получи покана за премиера Борисов. Дали е воден разговор, че ние ще хвърлим 2 млрд. за „невидимите“ самолети. Невидими, защото никой не ги и е виждал, няма завод, който ще ги произвежда и цената да е посещение на премиера Борисов в Белия дом“.

Ако подобно нещо се е случило, то това е национално предателство. Особено на фона на общата икономическа обстановка у нас и огромната бедност, каза още Петков. Той коментира, че примерите за „наградени“ национални предателства са немалко.

,,Как възнаграждават националните предатели. Първото голямо предателство на Сергей Станишев беше възнаградено с поста председател на ПЕС. Предателството се заключава в спирането на „Белене“, а и спирането на ,,Южен поток“. Станишев беше възнаграден. Второто голямо предателство е на Кристалина Георгиева. Тя, със съучастието на Бойко Борисов, съсипа възможността България да има председател на ООН. Кристалина Георгиева преживя пълен, унизителен провал. Видяхме как я възнаградиха преди седмици“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...