Акценти
Начало / Общество / Румен Петков: Някой се опитва да върти вратовете на хората в Телиш

Румен Петков: Някой се опитва да върти вратовете на хората в Телиш

Проблемът в Телиш дойде от това, че не беше разяснено предварително на хората какво ще се случва и се позволи даРумен Петков вървят грозни и неверни внушения, които уплашиха хората. Това коментира днес областният лидер на БСП – Плевен Румен Петков, който беше гост на празника на село Коиловци.

„Първо трябваше да се говори с хората и да им бъде разяснено колко нови работни места ще се разкрият и ясно да се заяви, че за всичко, което  ще се прави на площадката ще бъдат наемани първо хора от Телиш и Червен бряг”, обясни Румен Петков. Той е категоричен, че при такъв подход на болшинството от жителите на Телиш щеше да е ясно, че това е поминък  зя тях и сигурност, защото ще се разкрие полицейски участък , ще има комендант в лагера.

„Проблемът е, че тези неща не се изговарят навреме  и не се изговарят такива каквито са, а се оставя да се манипулира  обществото. За мен ще е много интересно колко от протестиращите утре ще са местни или ще има гостуващи протестиращи. Защото, ако има  гостуващи, всички, включително и хората от Телиш, трябва да си дадат ясна сметка, че някой се опитва да им върти вратовете”, зяви Петков.

Той коментира, че кризата с бежанците в страната е резултат от това, че държавата и институциите не са били адекватно подготвени още преди пет-шест месеца. „И сега пред държавата стои големият проблем, за който аз говорих  още преди четири месеца – незаконните емигранти. Те вероятно вече са  повече от 3 500, регистрирани по 50-100 на един адрес, в незачитане на българското законодателство. Те трябва  да се експулсират на часа. Но ние не ги знаем къде са”, обясни Румен Петков.

Според него политиката на правителството да се настаняват бежанците в лагери от закрит тип е правилна. Като не ги сложим в лагер от закрит тип, ще ги оставим да се разхождат където си искат напълно безконтролно, коментира той.

Петков  категорично заяви, че изобщо не стои въпросът за настаняване на бежанци в Плевен  или други места в региона.  И допълни, че ще се срещне с лидера на протестиращите в Телиш и с хората там.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...