Начало / Политика / Румен Петков номиниран за председател на партията от АБВ Плевен

Румен Петков номиниран за председател на партията от АБВ Плевен

Общинската организация на ПП АБВ в Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател на партията, който предстои да бъде избран на предстоящия конгрес в неделя. Номинацията стана факт след продължителни дебати по повод оттеглянето от ръководството на АБВ на Георги Първанов и неговите заместници Румен Петков и Ивайло Калфин.

„Промяната започва от нас“ ще е логото на конгреса, заяви пред областния актив на АБВ в Плевен Румен Петков. Той подчерта, че партията трябва да отговори на обществените нагласи за коренна промяна в политическата система и управлението на страната. На проведеното заседание присъстваха освен представители на общините в Плевенски регион и областните председатели на АБВ във Враца и Ловеч Иван Аспарухов и Делян Енкин.

Румен Петков съобщи, че досега за лидер на АБВ в централата са постъпили предложения от страната за Константин Проданов – икономист, Марин Киров – юрист, Мариана Тодорова – народен представител, и Владо Маринов – областен председател на партията в Пловдив.

Конгресът на ПП АБВ ще се проведе на 15 януари от 11,00 часа в зала 1 на НДК в столицата. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията.

От Плевенска област на конгреса ще присъстват 50  делегати.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...