Начало / Политика / Румен Петков: Не изключвам възможността изборите да бъдат касирани

Румен Петков: Не изключвам възможността изборите да бъдат касирани

Слаб и неудовлетворителен – така определи резултата на АБВ на парламентарните избори Румен Петков по време на пресконференция днес в Плевен. Той обаче беше категоричен, че председателят на партията – Константин Проданов, трябва да бъде подкрепен и да се даде възможност за неговото развитие и за развитие на потенциала на изградените структури. Това означава активна работа с кметовете и общинските съветници по места, които са избрани с подкрепата на АБВ и обхващането им в политическа и обществена работа, отбеляза Петков.

Той изрази безпокойство от начина, по който се водят преговорите за съставяне на правителството. „Обезпокоени сме от възможността да се стигне до колапса, от който Борисов излезе чрез подаване на оставка на предното правителство”, каза Румен Петков. От АБВ  са с намерение да инициират експертен дебат за Изборния кодекс, който да се проведе сега, а не както досега промени в изборната нормативна уредба да се правят в последния момент.

 „Не можем да считаме участието на партии като ДОСТ и ВОЛЯ в изборния процес като нормално. Затова сме ги атакували институционално – ДОСТ заради вмешателството на друга държава във вътрешните ни работи, а ВОЛЯ заради регистрацията в Софийски градски съд въпреки закона“, каза Петков. След структурирането на новото Народно събрание  АБВ ще  представят исканията си пред всички 240 народни представители с надеждата, че ще сезират Конституционния съд за ДОСТ и ВОЛЯ. Петков не изключва възможността изборите да бъдат касирани. „Това не бива да ни плаши. Въпреки приказки, че не ни трябва нестабилност, защото влизаме в процедура по председателство на Европейския съюз. Но стабилността не може да е за сметка на закона”, категоричен бе Румен Петков.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...