Акценти
Начало / Общество / Румен Петков: Нелепо е правителство с четирима плевенски министри да не подкрепи финансово честванията в Плевен

Румен Петков: Нелепо е правителство с четирима плевенски министри да не подкрепи финансово честванията в Плевен

За мен ще е нелепо, ако едно правителство с четирима министри от Плевен продължава да не реагира на настояването на кмета на Община Плевен да получи финансови подкрепа за ремонт на паметниците. Това коментира днес в Плевен Румен Петков, който е член на инициативния комитет по повод честването на 140 години от Плевенската епопея. Той отбеляза, че досега правителството винаги е проявявало ангажимент към честванията на юбилеи от Плевенската епопея, независимо кой е бил кмет. „Кметът не иска финансова подкрепа за щракане с пръсти, а за да могат за 10 декември паметниците да бъдат във вид, който заслужават да бъдат. И кметът трябва да бъде подкрепен. Казвам го с недоумение, да не кажа с гняв, че да имаш четирима министри от Плевен, в това число министър на финансите, и този въпрос да виси във въздуха”, каза Румен Петков.

Той се ангажира да води разговори, за да се намери решение на въпроса. Бавенето на отпускане на средства ще направи невъзможен ремонта, категоричен беше Петков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...