Начало / Избори / Избори 2017 / Румен Петков: Изпълнителната власт участва в опорочаването на изборите

Румен Петков: Изпълнителната власт участва в опорочаването на изборите

Приключваме една тежка предизборна кампания, която за съжаление е опорочена и в това опорочаване участва изпълнителната власт. Това каза днес в Плевен Румен Петков, водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21” за Плевен.

Той заяви, че министърът на вътрешните работи е допуснал двоен стандарт и в срещите на ПАСЕ днес от парламентарно представените политически сили не участва само АБВ, но е включена партия „Воля”. Министърът на вътрешните работи веднага трябва да каже някой от министерството взел ли е рушвет от г-н Марешки или е въпрос на друг тип зависимости, каза Петков и беше категоричен, че правителството обслужва партия „Воля”.

Според него ЦИК също обслужва интересите на Марешки. Има десетки сигнали до ЦИК, че в аптеките на Марешки се извършва незаконна политическа пропаганда, но няма никаква реакция, обяви Петков.

Той коментира също, че СГС поставя под съмнение изборите, след като не е заличил регистрацията на партия „Воля”.След като съдът регистрира незаконни политически субекти, той пряко влияе върху изборния процес в България, категоричен е Петков. Той добави, че имената на съдиите, които са регистрирали „Воля” с нередовни документи, трябва да бъдат огласени. С всички свои действия или бездействия държавната администрация и съдът правят изборите незаконни, смята Румен Петков.

Той апелира СГС да заличи регистрацията на партия „Воля”, а ЦИК да я заличи от участие в изборите в неделя. Според Петков, ако това не се случи, има два варианта – анулиране на изборите или изваждане на „Воля” от участие и нейният резултат да бъде разпределен между другите политически сили.

Водачът на плевенската листа на Коалиция „АБВ-Движение 21” попита чрез медиите втория в листата на ГЕРБ в Плевен – Цецка Цачева, не смята ли, че преференциалният вот се използва за купуване на гласове.  Да го каже днес, след изборите ще е късно, каза Петков.

Румен Петков се обърна към гражданите на България да подкрепят с номер 8 в бюлетината  Коалиция „АБВ-Движение 21”. Такъв апел отправи към служителите на правораздавателната система, към честните съдии и прокурори да излязат и да гласуват за своята чест и достойнство, за своето бъдеще.

Областният председател на АБВ и кандидат-депутат Цветан Антов допълни, че те са политическа сила, която е доказала, че отстоява обещанията си и заради това трябва да бъдат подкрепени и хората да не се поддават на популистки обещания.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...